Vijf redenen waarom zelfs nu de beurs omhoog gaat:
De coronacrisis heeft de hele wereld in een diepe recessie laten duiken. Zo is er veel werkloosheid bijgekomen en krijgen veel consumenten het financieel moeilijk. Toch blijven de aandelenkoersen nog altijd mooi stijgen. Beleggers blijven dan ook graag doorgaan met hun investeringen en zien nog altijd mooie rendementen. Hoe dat kan? Wij zetten vijf redenen op een rij waarom de beurzen nog steeds blijven groeien, en starten met beleggen een hele goede stap kan zijn voor iedereen.
1. Hulp van banken.
Verschillende financiële organisaties van over de hele wereld, zoals de ECB en de Federal Reserve, doen er alles aan om de gevolgen van de coronacrisis zo veel mogelijk te beperken. Zo kiezen zij er bijvoorbeeld voor om obligaties en bedrijfsleningen op te kopen. Op deze manier ontstaat er een grote nieuwe geldstroom die voor een groot deel terugstroomt naar de financiële markten.
2. Overheden nemen verantwoordelijk.
Ook verschillende overheden nemen hun verantwoordelijkheid en proberen bij te dragen aan een spoedig herstel van de markt. Zij geven vele miljoenen euro’s uit om de gevolgen voor de economie te verzachten of zelfs te voorkomen. Zo zijn er in Nederland ook verschillende (grote) bedrijven die door middel van financiële hulp van de overheid kunnen blijven draaien, waardoor ook de waarde van het bedrijf kan blijven groeien.
3. Verschillende markten blijven groeien.
Er zijn markten die enorm veel last hebben van de coronacrisis, maar sommige branches lijken er amper door geraakt te zijn. Neem bijvoorbeeld de techbranche. Bedrijven als Google, Apple en Facebook draaien beter dan ooit tevoren en de verwachting is dat dit voorlopig ook zo zal blijven zijn. Het instappen in de techbranche zien veel beleggers dan ook als een goed idee.
4. Herstel van China.
China was één van de eerste landen die hard getroffen werd door de coronacrisis. Bovendien is China een land waar veel andere landen ter wereld mee samenwerken, en daarbij dus een bepaalde afhankelijkheid van China heeft. Nu China weer langzaam op begint te krabbelen lijken bedrijven van over de hele wereld hiervan te profiteren. Veel westerse economieën profiteren van het feit dat in China bedrijven weer volledig operationeel zijn. Import van goederen hoeft bijvoorbeeld niet meer stil te liggen bijvoorbeeld, waardoor fabrieken gewoon kunnen blijven doordraaien. Iedereen profiteert hiervan.
5. Mogelijk vaccin.
De wereld kan weer echt helemaal gaan herstellen wanneer we het coronavirus achter ons gelaten hebben. Wetenschappers en experts verwachten dat dit pas mogelijk is wanneer er een vaccin beschikbaar is. Ook de verschillende wereldeconomieën wachten hier met smart op. Het is echter niet de vraag óf het vaccin er komt, maar wanneer. Verschillende beleggers speculeren al over dit nieuws, en dit zal de verschillende branches ongetwijfeld een flinke boost geven.
Beleggen kent risico, uw inleg kan minder waard worden.
Categorieën
Bedrijfsleven: Artikelen gerelateerd aan bedrijfsleven. lees informatief
Eten & drinken: Artikelen gerelateerd aan eten en drinken. lees informatief
Flora en fauna: Artikelen gerelateerd aan flora en fauna. lees informatief
Geldzaken: Artikelen gerelateerd aan geldzaken. lees informatief
Gezondheid: Artikelen gerelateerd aan gezondheid. lees informatief